ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Εξετάζοντας τόσο την εμπρόθεσμη κατάθεση όσο και το περιεχόμενο των «καλών πρακτικών» που κατατέθηκαν, τόσο η οργανωτική όσο και η επιτροπή της Ελληνογερμανικής Αγωγής έκρινε ως επιτυχούσες τις παρακάτω πρακτικές – εκπαιδευτικά σενάρια:
«Μικροί Μετεωρολόγοι» - Ευαγγέλου Δέσποινα (Νηπιαγωγός).
Συμμετοχή στο θερινό σχολείο : “Creative Little Scientists” 30/6 έως 5/7 2013 στo Πάνορμο Κρήτης https://cls.ea.gr/.
«Διάμετροι και Αποστάσεις Πλανητών» - Υφαντής Χρήστος (Φοιτητής ΠΤΔΕ).
Συμμετοχή στο θερινό σχολείο : “Discover the Cosmos” 30/7 έως 4/8 2013 στο Βόλο https://dtc.ea.gr/.
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα σας.
Κατ αρχήν θα θέλαμε ολόθερμα να σας ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας κάνατε τόσο με την παρουσία, όσο και με την ενεργό συμμετοχή σας στην Ημερίδα. Η υποστήριξη και τα θετικά σας σχόλια αποτέλεσαν για μας το έναυσμα για συνέχιση αυτής της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει. Ήδη στο τραπέζι έχουν κατατεθεί και συζητούνται ιδέες και προτάσεις για την επαναδιοργάνωση μιας παρόμοιας Ημερίδας την επόμενη χρονιά και μάλιστα με την συμμετοχή παιδιών σε αυτή. Για όποια προσπάθεια υλοποίησης νέων δράσεων θα ενημερωθείτε προσωπικά και άμεσα. Θα χαρούμε δε ιδιαίτερα για την όποια μελλοντική συμμετοχή σας ή συνεργασία προκύψει.
Όσο αφορά την διεξαγωγή του διαγωνισμού και τους όρους τους σας ενημερώνουμε αναλυτικότερα:
Όσοι συνάδελφοι (Νηπιαγωγοί – Δάσκαλοι – Καθηγητές – Φοιτητές) επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν έως και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 να έχουν καταθέσει στο mail irakliskaragiannis@gmail.com κάποιο εκπαιδευτικό σενάριο ή καλή πρακτική που θα αφορά τις Φυσικές Επιστήμες (Φυσική – Περιβάλλον – Χημεία – Γεωγραφία – Αστρονομία – Βιολογία - Μαθηματικά). Το εκπαιδευτικό αυτό σενάριο μπορεί είτε να έχει υλοποιηθεί σε τάξη, είτε να αποτελεί μια θεωρητική διδακτική πρόταση.
Τα εκπαιδευτικά σενάρια που θα κατατεθούν θα αξιολογηθούν και θα βαθμολογηθούν από επιτροπή που θα ορίσει το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής https://www.ea.gr/ea/main.asp?id=601&lag=gr. Θα υπάρξουν δύο κύριες κατηγορίες εκπαιδευτικών σεναρίων που θα κατατεθούν ανάλογα με την ηλικιακή τάξη που το σενάριο απευθύνεται.
Η πρώτη κατηγορία αφορά σενάρια τα οποία απευθύνονται σε μαθητές του Νηπιαγωγείου (προνήπια – νήπια) και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού – έως την Γ’ Δημοτικού. Τόσο το πρότυπο εφαρμογής όσο και η φόρμα υποβολής του σεναρίου είναι ελεύθερα. Το σενάριο που θα συγκεντρώσει την καλύτερη βαθμολογία θα βραβευθεί και ο εισηγητής του θα μπορεί να συμμετάσχει δωρεάν στο θερινό σχολείο Φυσικών Επιστημών (Creative Little Scientists) που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης την περίοδο 30/Ιουνίου/2013 έως 5/Ιουλίου/2013. (Τόσο το κόστος συμμετοχής όσο και της διαμονής θα καλυφθεί πλήρως από την οργανωτική επιτροπή του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής). Σχετικές πληροφορίες για την διοργάνωση του θερινού σχολείου μπορείτε να βρείτε στο https://cls.ea.gr/.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά σενάρια τα οποία απευθύνονται σε μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού – από την Δ’ Δημοτικού έως την ΣΤ’ Δημοτικού. Οι διαγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να αναπτύξουν μία εκπαιδευτική δραστηριότητα με βάση τα προκαθορισμένα βήματα που υπαγορεύει το ανακαλυπτικό μοντέλο διδασκαλίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αναλυτικού προγράμματος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δ', Ε' και ΣΤ' τάξη Δημοτικού), και με τη χρήση ψηφιακού υλικού. Η εκπαιδευτική δραστηριότητα θα πρέπει να αναπτυχθεί σε PowerPoint και να ακολουθεί προκαθορισμένες ενότητες και συγκεκριμένα βήματα. Το σενάριο που θα συγκεντρώσει την καλύτερη βαθμολογία θα βραβευθεί και ο εισηγητής του θα μπορεί να συμμετάσχει δωρεάν στο θερινό σχολείο Φυσικών Επιστημών (Discover The Cosmos) που θα διεξαχθεί στο Βόλο την περίοδο 30/Ιουλίου/2013 έως 4/Αυγούστου/2013. (Τόσο το κόστος συμμετοχής όσο και της διαμονής θα καλυφθεί πλήρως από την οργανωτική επιτροπή του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής). Σχετικές πληροφορίες για τη διοργάνωση του θερινού σχολείου μπορείτε να βρείτε στο https://dtc.ea.gr/.
Αναλυτικότερες πληροφορίες και κατατοπιστικές οδηγίες σχεδιασμού και το πρότυπο power point του σχεδιασμού που θα καταθέσετε για τον διαγωνισμό, θα μπορείτε να βρείτε σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα: https://science4primaryschooleducators.webnode.gr/contest/.
Με ιδιαίτερη τιμή
Καραγιάννης Ηρακλής Μακρής Νικόλαος
(Διευθυντής 1ου Ολοήμερου Δημοτικού (Δάσκαλος – Εξωτερικός Συνεργάτης)
Σχολείου Πορταριάς «Ν. Τσοποτός»)
Οδηγίες για τον σχεδιασμό δραστηριότητας Πρότυπο power point σχεδιασμού